Kleuterproclamatie - Klaar voor het 1ste leerjaar!

Enkele jaren geleden stapten ze hier heel klein en misschien een beetje onzeker onze schildpadjesklas binnen als kleine peutertjes.  De voorbije jaren leerden papegaaitjes zoveel nieuwe dingen, niet alleen spelen en knutselen, maar ook samenwerken, samen delen, keuzes maken op het keuzebord, ook al een beetje rekenen, … en onze kleuterjuffen zagen dat met heel trotse ogen gebeuren.

Een diploma, dat is eigenlijk toch wel iets speciaals.  Een diploma wil eigenlijk zeggen: Wij zijn fier op jou, je hebt het goed gedaan, we geloven in jou.   Onze juffen en meesters, de directie, onze ouders, iedereen gelooft in jullie.  Vandaag willen wij zeggen dat jullie, lieve kleuters, helemaal klaar zijn voor het eerste leerjaar.

En die stap zetten jullie niet alleen…  De voorbije maanden maakten onze kleuters al kennis met het eerste leerjaar.  Ze gingen er spelen en ook al een beetje werken.  
Zo leerden ze Zoom al kennen, het bijtje dat de nieuwe letters brengt in ons 1ste leerjaar.  Vorige week was Zoom zijn letter Z kwijt en zijn onze kleuters op zoek gegaan.  

De voorbije maand kregen onze oudste kleuters een peter of meter uit het 5de leerjaar.   Zo hebben ze volgend schooljaar een vertrouwd gezicht op de nieuwe speelplaats.

Wij wensen al onze oudste kleuters heel veel succes in het 1ste leerjaar!