Gezondheidsbeleid VBS De Knipoog

Op onze knipoogschool vinden we de gezondheid van onze knipoogjes en ons team heel belangrijk.  Hier zetten we heel graag op in.  Zo vinden we het belangrijk dat onze kinderen op school niet teveel snoepen en willen we onze kinderen en onze ouders graag motiveren om gezonde lunchboxkes klaar te maken.  We maken van onze knipoogschool graag een gezonde school.  Bij dit project krijgen we de hulp van Kim.  Zij toverde op korte tijd verschillende gezonde snacks op tafel.  Zo kregen onze kinderen allemaal lekkere proevertjes in hun klasjes.  Ook mochten ze allemaal deelnemen aan een gezonde klasworkshop.  Onze leerlingen van de leerlingenraad deden een gezonde pizzaworkshop bij Kim thuis.  
Met ons team werken we aan ons eigen gezondheidsbeleid.  Dit doen we stap voor stap.  Vanaf 1 september vinden jullie dit hier terug.  

Vanaf 1 september 2022 wordt onze knipoogschool een waterschool.  Hieronder vind je alvast lekkere receptjes om je water te pimpen en lekker fris en fruitig te maken.

fruitwater met aardbei, limoen en munt
kidsmocktail van perzik en aardbei
rabarber-rozenbottel ice tea

Wij doen mee aan het project 'Generatie Rookvrij'. Generatie Rookvrij is een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken.
Kinderen hebben het recht om rookvrij op de groeien.
Generatie Rookvrij wil ieder kind, in elke fase van het opgroeien, beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm.  Door niet meer te roken in het zicht van kinderen en kinderen een andere norm rond roken te leren, maken we hen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.
Meer informatie over dit project vinden jullie hier.

Om deze reden is het niet toegelaten om te roken in de omgeving van de school en in het zicht van onze kinderen.